free web stats

Schoenen uitdelen

Schoenen uitdelen.
Ze lagen er al een hele poos in onze romni-loods, maar door alle andere drukte en warmte van het jaar kwam het er steeds niet van om ze eens goed uit te zoeken en uit te delen. want als het warm is dan hoef je ook niet te wezen in de romni-loods. dan kook je zelf van de hitte.
Schoenen uitdelen.

Ze lagen er al een hele poos in onze romni-loods, maar door alle andere drukte en warmte van het jaar kwam het er steeds niet van om ze eens goed uit te zoeken en uit te delen. want als het warm is dan hoef je ook niet te wezen in de romni-loods. dan kook je zelf van de hitte. Maar verleden week hadden we opeens een week waarin het niet zo heel warm weer was en we de romni-loods inkonden. en dat hebben we gelijk maar waar genomen ook.


We begonnen op maandagmorgen met de mannenschoenen. heel vaak hebben we alleen maar kinder en vrouwen schoenen, maar nu hadden we een keer van een gezin uit Barneveld een keer een hele party mannen-sportschoenen gehad. en die hebben we al;s eerste uitgezocht. maar eerst ging Abigail het zigeunerdorp in om de maten van alle mannen te vragen en op te schrijven. en zo doende konden we ook gericht de pakketjes maken. en dat ging lekker.


op dinsdagmorgen konden deze schoenen opgehaald worden. we hadden ze bij ons in de huiskamer gelegd en om 10 uur de poort open gedaan. Toen mocht men komen. En dat liep gewoon lekker. mannen en de vrouwen van de mannen kwamen de schoenen ophalen.tegen 12 uur waren zowat alle schoenen weg. het was gewoon goed om te doen een keer voor de mannen.


Omdat het redelijk weer bleef zijn we woensdagmorgen en middag verder gegaan met het uitzoeken van de rest van de schoenen. en dat waren er ook nog heel wat.heel veel kleine kinderschoenen en vrouwenschoenen. Ook hiervoor zijn Abigail en Inci het zigeunerdorp ingegaan om maten te vragen. en als sommige de maat niet wisten gaven ze een touwtje of stokje mee die net zo groot was als het kindervoetje. zo konden we dan de maat zien. en hier zijn we dus druk bezig met het uitzoeken van de schoenen.


En op donderdagmorgen om 10 uur waren was het uitdeeltijd voor de kinderen en vrouwen. omdat het die dag eigenlijk ook kinderdag was met koken of club, maar hierdoor nu niet doorging, hadden we voor de kinderen toen maar allemaal een grote banaan gekocht. dus bij het uitdelen van hun schoenen kregen ze lekker een banaan.dan hadden ze toch wat. ook kregen alle kinderen nog allemaal een knuffel mee. die hadden we ook nog een heleboel.

Nu en hier staan de mensen en kinderen te wachten tot ze hun pakketje krijgen. en natuurlijk zijn er dan altijd mensen bij die je nog niet gemaakt heb omdat ze net buiten het zigeunerdorp wonen en ze via via horen dat er schoenen uitdelen is. die namen schreven we dan weer op op een papiertje en maakte we smiddags weer klaar.

Het uitdelen is begonnen. en voor het grootste gedeelte ging het goed hoor het uitdelen.en zijn de meeste blij, vooral de kinderen. al heb je altijd dezelfde mensen die nooit tevreden zijn omdat ze bij een ander net een mooiere schoen zien dan zij hebben of zo. bij een iemand hebben we het ook gelijk weer afgepakt. die begon al zoveel commentaar te geven, dat we zoiets hadden van. daar is de deur. graag of helemaal niet. alleen daarom vaak kiezen we om met kinderkleding te werken. want ouders zijn vaak zo ontevreden. maar ja we wilden gewoon de romni-loods leeg hebben. we moeten ruimte hebben voor een nieuw transport uit Loenen met kinderkleding.
en tja inci die ook aan het uitdelen was, moest even een time-out maken voor de kleien lucienne. Achter de bananenmuur even de luier verschonen.


nog een paar foto's van de drukte en het uitdelen.


en wat ook nog uitgedeeld werd waren kinderwagens. we hadden er een paar gekregen, en die mochten we uitdelen. en ja wat komen die goed van pas. want er zijn maar liefst 13 vrouwen in het zigeunuerdorp zwanger. zoveel tegelijk hebben we nog niet meegemaakt.
Dit meisje had een kinderwagen gehad van ons, maar doordat die te klein werd voor haar baby, kwam ze die terugbrengen en kreeg ze weer een buggy er voor in de plaats mee. hier zijn we hem even aan het pas maken.En op vrijdag zijn we met zijn allen weer in de romni-loods gegaan om alles wat nu nog over was echt een goed plek te geven en op te ruimen. er stonden nog verschillende halve dozen kleren e.d., en ook van de kleding die er nog ligt hebben we zoveel mogelijk kleding-pakketjes geprobeerd te maken. en dan is dit het eindresultaat. een hele berg met lege dozen e.d. een goed gevoel hou je daaraan over hoor. en als slot hadden we een groot kampvuur van alle dozen. dat ruimt gelijk weer op.