free web stats
In maart 2001 mochten Clara en Rene met het gezin, na jaren Gods roeping te hebben gehoord, in Salard komen wonen. We verhuisden van Voorthuizen naar Salard. In eerste instantie dachten ze hier een akkerbouwbedrijf op te starten. Maar door vele dingen, tegenslagen, misoogsten e.d en jarenlange strijd konden ze niets anders dan te stoppen met het akkerbouwbedrijf eind 2008.

Maar wat mochten ze Gods hand in deze jaren gaan zien in vele dingen. Ook gaf God hun opeens heel veel liefde voor de zigeunerbevolking hier. God stuurde ze al heel snel kinderen, jeugd en later ook volwassenen op hun pad. En door deze contacten kregen ze verzoeken om hulp binnen. Op allerlei gebied. En al snel kregen zij zoveel aanvraag dat het voor hunzelf niet meer mogelijk was om alles te financieren. Familie van Clara en Rene richtte toen de stichting S.O.S op.(Stichting Ondersteuning Salard), zodat mensen giften konden gaan geven voor dit werk hier. De hulpverlening groeide toen op allerlei manieren. En al snel werd het een dagtaak, wat ze niet als familie meer alleen konden doen. Wat waren ze blij met verschillende meisjes uit de zigeunerbevolking die hun wilde helpen toen, maar ook nu nog. Na vier jaar hield de stichting S.O.S op. Maar God niet. God gaf ze toen via vrienden de mogelijkheid om met Zijn werk en Zijn plan onder Stichting GOUD in Kockengen  te komen. En ze zijn daar heel dankbaar voor. We mogen samen Gaan, Ondernemen, Uitdragen en Delen hier onder de zigeunerbevolking van Salard en soms ook omstreken.

In de tijd dat we nu onder Stichting GOUD vallen mogen we Gods plan van een clubhuis opbouwen zien gebeuren. Iets wat al heel lang een droom was om de groeiende aantal activiteiten,(dagelijkse recepten, eten,kaarsen e,d vragen aan huis, kinderclub, jeugdclub e.d) die voorheen gewoon bij ons thuis afspeelden, nu een eigen plekje te geven. Maar ook verschillende activiteiten die al heel lang een verlangen waren, maar die door ruimte gebrek geen kans hadden. ( en dan denken we vooral aan: huiswerkbegeleiding en peuterspeelzaal)

Daarom is het zo mooi om in de afgelopen jaren Gods werk hier te zien ontwikkelen door diverse mensen, werkgroepen, organisaties, bedrijven, sponsors, subsidies, plaatselijke bevolking e.d.  God brengt echt voor Zijn plan mensen bij elkaar uit allerlei plaatsen,gebieden en kerken voor Zijn plan met de zigeunerbevolking hier. En we zijn blij en dankbaar om als team hiervan mee te genieten. En hopen echt nog meer van Gods liefde en wonderen mee mogen te gaan maken voor de mensen hier.groot of klein, dat maakt niet uit.

 En nu zijn wij Domien en Inci veder gegaan met het werk wat Clara en Rene hier deden.