free web stats

gebed gevraagd op de Laatste dag van het jaar...van ons jaar?????

Ja mensen hier even een kort berichtje vanuit hier. en wel op de laatste dag van het jaar. ik schrijf dit ook precies op de minuut dat die laatste dag ingaat, want het is nu precies 00.00 en 31 december. Ik kom net terug uit Spinus van de gebedsavond, Maar daarvoor had ik toch even een andere zondag dan anders. Vandaag zag ik weer eens met eigen ogen hoe dichtbij leven en dood waren. Ik was om 13.00 getuige van een kindje dat gedoopt werd en om 15.00 stond ik aan het bed van Inci haar opa in het ziekenhuis in Oradea. Bij het ene dragen we het kindje op aan God en vragen we om Zijn bescherming voor het jonge leven dat begint en bij het andere bid je bij je zelf om het leven dat volgens dokters niet meer te redden is, want gebed met de man was niet mogelijk op dat moment. Lees meer.....

Kerstgroeten

Beste Mensen

Zijn naam is Jezus.
Jezus is Zijn Naam.
Hij is de Redder.
Die GOD aan de wereld geeft.
Dat wie in Hem gelooft
voor eeuwig leeft.
Zijn Naam is Jezus.

Voor dit kleine Kindje
buigen wij ons neer.
Hij is de Messias,
Hij is onze Heer.
Hij is de Messias
Hij is onze Heer.

Zo voor Kerst en het einde van 2007
willen wij als gezin en stichting S.O.s u allen onze dank geven.
Voor uw vriendschap, steun, gebed en medeleven.
Niet alleen voor kerst maar ook het hele nieuwe jaar door.
Wensen we u de Kerstvrede toe van het engelenkoor.
VREDE ZIJ U.

Hartelijke groeten.

Fam Timmer

Sinterklaas


Lees meer.....

Van alles nog wat.

Simon aan een nieuw bed geholpen.
Ik kon hem niet zo. Maar zo af en toe kwam hij wel eens aan de deur voor wat eten en zo. Nu dat kreeg hij dan ook. Maar pas een poos later hoorde ik van anderen het trieste verhaal van deze man. Wat bleek, de ze man, die een beetje simpel is, is een poos geleden door anderen op een hele linke manier zijn huis kwijt geraakt. En staat op straat. En niemand kan er wat aan doen, omdat er geen getuigen zijn bij geweest die hem nu kunnen helpen. Hij staat letterlijk en figuurlijk op straat. Heeft geen familie meer,en moet zijn gang vinden.
Lees meer.....

Even iets over mijn moeders operatie

Ik kreeg al van verschillende mensen smsjes of mails met de vraag hoe het met mijn moeder was gegaan. dus bij deze wil ik gewoon even wat op de site zetten. Als eerste wil ik iedereen bedanken voor het medeleven naar ons toe. en ook voor alle gebeden die men gebeden heeft. Ik begreep van mijn zussen dat pa en ma zich echt gedragen voelen door het gebed wat er voor hen is. en ik wil u vragen om er mee door te gaan hoor. Ze zijn dus maandagmorgen rond 8 begonnen met opereren en rond 11 uur was de operatie klaar. Lees meer.....

Jopa komt op voor Erwin, maar moet zelf naar ziekenhuis.

En toen die knul ook dan met dat mes op Erwin en Jopa af kwam was het zijn vriend Jopa die voor hem sprong en zich in de strijd gooide. Nu hieruit volgde weer een gevecht tussen meerdere. En in dat gevecht is Jopa op een hele vervelende manier zo gevallen dat hij net met zijn hoofd op een betonnen traptrede van het huisje viel. En er daardoor een goed groot gat in zijn hoofd zat. Voor meer klik hierLees meer.....

Na een maand vakantie.

Nu daar zijn we dan eindelijk weer eens met wat nieuws. Het was niet omdat ik niet wilde hoor. Maar omdat ik de maand augustus even tot vakantiemaand voor de S.O.S praktijken had uitgeroepen. Op noodgevallen na natuurlijk. Want zoals de meeste wel weten trouwden Domien en Inci in die maand, voor meer klk hier

Examens.

Ik had nog beloofd een beetje te vertellen over de doopdienst waar we heen zouden gaan afgelopen zondag. Nu die was weer heel indrukwekkend en mooi. We hadden eerst dienst in de zigeunerkerk en daarna ging men lopend of met de auto naar de rivier toe. In de kerk gaven nog 2 dopelingen hun getuigenis. voor meer klik hier

Examens!!!!!!!!!

Ja mensen, wij horen dat in Nederland regen storm en noodweer regelmaat zijn. Nu hier niet. We hebben te maken met een zeer warme tijd. Men noemt het ook officieel nu een hittegolf. In de schaduw komt de temperatuur de meeste dagen tegen te 40 graden, laat staan als je in de zon bezig ben. Dan loopt de temperatuur vaak op rond de 50 graden en meer. voor meer klik hier

Het nieuws van 2 weken

Ze stuurde ons terug naar Salard om daar bij de gemeentehuis een kopie van het geboortebewijs op te halen en dan maar weer terug te komen.hoe we ook praatte we mochten niet verder. GRRR. Wij dus weer omgekeerd en op naar Salard waar we om 07.45 aankwamen. voor meer klik hier.

Er is weer veel gebeurd de afgelopen maand

Als gezin zijn we nu ik dit schrijf een beetje uit elkaar. Erwin zit nog steeds in NL en Domien is gisteravond vertrokken naar Boekarest met de trein en dan van daar reist hij door naar NL voor zijn mondelinge examen. Hij moet voor zijn huwelijk een papier bij de ambassade ophalen die verklaart dat hij ongetrouwd is. Die moet hij straks weer laten vertalen in het Roemeens. voor meer klik hier.

De gemeente Salard vraagt?

Deze week werd ik gebeld of ik even op het gemeentehuis wilde komen.
Wat bleek, men had een gezin uit het buur dorpje Hodos ,dat ook onder Salard valt, met problemen.Het “huisje”van dat gezin: Fam Molnar, was voor een gedeelte in elkaar gestort qua muur. En zoals op de foto te zien was het al niet veel.

Officiele opening school en huisjes

Na een jaar al gedraaid te hebben in de nieuwe ruimte kwam er nl opeens toch nog een officiële opening. De kinderen hadden nog 1 dag school te gaan voordat de grote vakantie begon. voor meer klik hier.

Afscheid van Floortje

Wat was ik blij dat de begrafenis vandaag plaatsvond en niet gisteren rond die tijd, want toen viel de regen, hagel en bliksem uit de lucht. Nee God gaf haar een heel mooie afscheidsdag hier op aard. Ook al zijn er nog zoveel vragen rond haar dood, zij mag thuis wezen. Ze mag nu wandelen in het licht met Jezus. Geniet maar lekker klein meisje. voor meer klik hier.

We hebben Floortje opgehaald en thuisgebracht.

Vanmorgen werd ik gebeld door Anti dat het lichaampje van Floortje opgehaald mocht worden bij het mortuarium in Oradea. Maar eerst moesten de ouders nog op het politiebureau komen voor het ondertekenen van het onderzoekverslag. Toen dat klaar was ben ik daar heen gereden en ben met de grote broer Geza op pad gegaan. Na al in andere winkels gekeken te hebben voor een kinderkistje kwamen we uiteindelijk toch weer bij de zaak waar ik veelal kisten koop. De normale kistjes waren ook daar op, ze hadden alleen nog een iets luxer soort. Die hebben we toen maar genomen. Het is een heel mooi wit kistje.Lees meer.....

FLOORTJE en ander nieuws

Het is weer een heel verhaal geworden van van alles wat. Soms word je heen en weer geslingerd qua gevoelens deze week. Je moet soms het even een knop omzetten bij jezelf. Want als je net bij een sterfbed zit en dan een uurtje later weer een partijtje moet vieren dan rijmt dat voor je gevoel ook niet zo. en ook vrijdagnacht toen ik in het zigeuner dorp was geweest bij de brand en je vol van alle indrukken om 9 uur sochtends weer met Inci trouw jurken bent aan het kijken en passen. voor meer klik hier.

Dag lieve floortje

Even een stukje alvast uit de brief die ik aan het maken ben.
Ik werd vannacht om half 3 opgebeld door anti. Nu als hij belt om die tijd weet je dat er iets mis is. Ik dacht eigenlijk gelijk aan Inci oma, die ook heel slecht ligt. Maar nee. Wat ik toen te horen kreeg, en later te zien kreeg was niet een fijne boodschap. Er was brand geweest en floortje was dood.
Floortje is een zigeunermeisje van 5 jaar uit het zigeunerdorp.

ik zet dit alvast op de site zodat mensen het alvast weten. velen kennen nl Floortje. Met het uitgebreide verhaal zelf ben ik bezig, maar ik kan door alle drukte er omheen het niet zo 1.2.3 gauw afhebben. ik hoop er vanavond en anders morgen nog even verder aan te gaan.
Maar wat ik alvast wil vragen is of u allen wil bidden voor deze familie die op zo`n tragische wijze hun kind moesten verliezen. Of ze kracht mogen krijgen om dit te dragen.
ik ga er nu weer even heen. het is de gewoonte dat bij een overlijden dan iedereen komt en wat drinkt. nu ik ga eventjes. zelf hou ik er niet zo heel erg van, want het is ook helaas veel gedrink bij de mannen. En ik moet ook nog daarna even naar het verjaardagsfeestje van Eszter, inci zusje die vandaag jarig is. allemaal even door elkaar heen qua gevoelens, maar dat meisje mag nog vieren dat ze een jaar er bij heeft gekregen.
wilt u bidden voor die familie en allen die er omheen staan.

Thuis

Ik wil hierbij even melden dat we weer veilig en wel thuis zijn aangekomen. Wij hebben weer zoals vaak in Nederland een heel goede maar ook drukke tijd gehad. hebben veel vrienden en familieleden ontmoet en genoten van elkaars gezelschap. voor meer klik hier.

Lekker koken in een (heksenketel)

Dag van de Arbeid... Dag van de vrijheid...
Door problemen met het internet nu het nieuws van een week geleden.

Hier is hij.......

Nou mensen, hier is dan zoals beloofd een nieuwsbrief over het reilen en zeilen van het bedrijf en ons als gezin. Want daar staat deze site voor. voor meer klik hier.

Bingo!

Nou deze week was het bingo!

Transport, recepten, eten koken, jeugdavond

We hebben op de markt bij een vrouwtje 20 kilo grote zure kolen gekocht. En ongeveer 12 kilo gehakt met de rest van de ingrediënten voor de gevulde koolrolletjes. voor meer klik hier.

Nog een paasverlagje van de kids

En die vroegen aan mij: moeten we vanmiddag nog komen? Ja zei ik om 2 uur. Nu wij er dus in vol vertrouwen heen met de auto. Maar wat we meestal al vanuit de verte zien, een hele horde kinderen, nu niet. Ik dacht misschien zijn ze al in het hek van de kerk. Maar eenmaal aangekomen bij de kerk, reed daar alleen Inci haar zusje met haar nichtje op de fietsje. Geen een ander kind te bekennen. We snapten er niets van. voor meer klik hier.

Nieuws...

Hier staat de nieuwe nieuwsbrief om hem te lezen voor meer klik hier.

Paasaktie

We hebben Andras gevraagd of hij ons soms wilde meehelpen met de pakketten uitdelen. Nu dat wilde hij graag. Toen we in het zigeuner dorp aankwamen stond die al klaar. Ik wil hem proberen meer in te schakelen bij verschillende dingen. Hij heeft een goed hart voor mensen. En dat merk je aan hem. En dat zegt ie zelf ook. Daarom heeft hij zoveel in de gevangenis gezeten. voor meer klik hier.

Vroege paasviering in Salard

Terwijl deze brief klaar stond zodat Rene hem site-klaar zou maken is er al weer heel wat gebeurd hier. Ik had deze brief vannacht half 3 klaar en ging naar bed. Om er om 3 uur weer uitgebeld te worden. Inci die aan de telefoon hing. Ze stond in dorp en vroeg of ik haar niet op wilde halen voor meer klik hier.

Bijkomen in Reghin en Thuis weer rustig aan de gang.

Dan hebben we er sinds donderdag een dochter van 12 bij in huis. Abigail. Wat was nl het geval. voor meer klik hier.

Ik ga even een klein weekje weg naar Reghin

Morgen hoop ik even een klein weekje naar Reghin te gaan. Onze Erwin is namelijk jarig a.s zaterdag en viert dan ook voor zijn vrienden daar een feestje.Eerst zouden we vrijdagmiddag vertrekken om dan vrijdagavond aan te komen. Maar wil ik dan ook nog alles voorbereiden in dat studentenhuis van hen, dan ben ik bang dat ik te weinig tijd heb. Het is nu eenmaal de gewoonte dat er wat gekookt word voor de gasten. En aangezien hun maar een heel klein 2 pits gasfornuisje hebben die er uren lang overdoet om iets gekookt te hebben, ga ik vast een paar dagen vooruit. Ook voor de bitterballen. Die maak ik zelf, en dat is best een heel werk.Lees meer.....

Gyuri en Ibolya Getrouwd

Ja mensen, ze zijn gisteren echt getrouwd bij het gemeentehuis hier. Maar straks dat verhaal. Eerst maar eens gewoon beginnen bij wat er van er van de week zoal gebeurd is in en rond huize timmer/auto timmer. voor meer klik hier.

Van een traan en een lach.

We kregen een kleine 30 dozen kinderkleding, hadden een klein brandje in het zigeunerdorp, brachten een a.s vader naar het vrouwen ziekenhuis,en hebben de baby al bewonderd ondertussen.

Vrije week beviel goed

Deze week houden we het maar eens bij een klein normaal stukje. Daar er niet zo heel veel gebeurd is. Zoals ik nl al schreef had ik me een week vrij gegeven. Om gewoon even tijd te nemen voor dingen die bleven liggen, maar ook om zelf even opgeladen te worden. En het was goed. Zeer goed. Zeker voor herhaling vatbaar.Ik had voor mezelf een beetje een schema gemaakt hoe ik een dag wilde laten verlopen. Nu loopt dat ondanks je mooie lijstje toch altijd anders, maar over het algemeen is het me gelukt. Ik had nl de dingen opgeschreven die ik wilde doen. En daartussen in tijd met God gepland. Voor bijbel lezen, gebed, zoeken op internet en God aanbidden.Lees meer.....

Ja...... mijn vrije week is echt voorbij.

Dat mijn vrije week over was bleek wel weer vandaag. Wat een dag..... voor meer klik hier.

Jeugdavond leidt ook tot kindermiddag

Inderdaad,mijn huisje is net weer leeg van kinderstemmen. Onverwachts kregen we er een kindermiddag bij. voor meer klik hier.

Names INCI bedankt!!

Bij deze wil ik iedereen gewoon eventjes bedanken die Inci`s verjaardag onvergetelijk hebben gemaakt. Wat was ze verrast. Het begon eigenlijk al dinsdagavond. wilt u meer lezen klik dan hier.

Het nieuws is nog niet op.

Hallo we hebben van de nieuwsbrief weer een PDF bestand gemaakt, dan kunnen we er leuke foto's bij zetten. voor meer klik hier.

Luizenplaag en een Jeugdavond

Hallo we hebben van de nieuwsbrief weer een PDF bestand gemaakt, dan kunnen we er leuke foto's bij zetten. voor meer klik hier.

Drukke, Bewogen en veelzijdige januarimaand

Hallo we hebben van de nieuwsbrief een PDF bestand gemaakt. voor meer klik hier.