Overgebleven nieuws

Jeugdavonden:
We hebben om de 2 weken jeugdclub. En daarin doen we iedere keer weer andere dingen. Eerst zingen we, dan hebben we het onderwerp waar we het over willen hebben, en dan vaak nog iets van een spel of zo. Of soms hebben we ook BINGO. Een spel dat ze mooi vinden, maar niet zo snel gespeeld kan worden daar veel jeugd ook soms nog niet de cijfers kennen.en men elkaar helpt. Ook hebben we pas weer eens een film gekeken over het leven van Jozef. Een hele mooie film volgens de jeugd.
Jeugdavonden:
We hebben om de 2 weken jeugdclub. En daarin doen we iedere keer weer andere dingen. Eerst zingen we, dan hebben we het onderwerp waar we het over willen hebben, en dan vaak nog iets van een spel of zo. Of soms hebben we ook BINGO. Een spel dat ze mooi vinden, maar niet zo snel gespeeld kan worden daar veel jeugd ook soms nog niet de cijfers kennen.en men elkaar helpt. Ook hebben we pas weer eens een film gekeken over het leven van Jozef. Een hele mooie film volgens de jeugd.
Maar pas hadden we een speciale avond. We hadden de directeur van de Zigeunermissie uit Hongarije/Roemenië. Verantwoordelijk over ruim 60 zigeunerkerken.We hadden contact met hem, en hij wilde wel graag een keer komen met zijn vrouw om een keer een jeugd/ kinder evangelisatieavond te houden. En de boodschap die hij bracht was dan ook zo mooie en eenvoudig. De kinderen hingen aan zijn lippen. Hij betrok hen er echt bij, en speelde zo mooi op situaties van de kinderen in. Echt het was een hele mooie avond die we afsloten met gezamenlijk gebed.voor herhaling vatbaar.

Gebedsavonden:
Deze zijn altijd op de maandagavonden. Deden we het eerst in het zigeunerdorp, nu zijn we sinds kort overgestapt naar het Kamav tuthuis.. dit vroegen de mensen zelf. Want velen mensen/jeugd e.d zullen nooit op een avond komen als we net in een huisje zijn van iemand die ze net niet mogen. En zodoende vroeg men of we om neutraal te blijven niet in het Kamav tuthuis konden gaan . we hebben het nu 2x gehad en tot nu toe bevalt het wel. Afgelopen keer was er een grotere opkomst, al is het overgrote gedeelte dan ook weer jeugd. Ze komen graag de jeugd, dat is zo mooi om te zien. We zien echt dat God mensen/jeugd aanraakt. En dat men soms echt gevecht heeft met verschillende dingen.
Wilt u bidden voor deze mensen/jeugd. Dat ze zich echt helemaal mogen overgeven aan Jezus. Alleen daarin zullen ze de rust en vrede vinden in hun soms hectische bestaan.
 
Koken voor de kinderen.
De afgelopen tijd hebben we weer verschillende keren gekookt voor de zigeunerkinderen. Witten Bonen soep, Goulashsoep, Paprika-krumpli e.d. Thuis koken en dan wegbrengen naar het clubhuis waar de kinderen met hun bordje en lepel staan te wachten. En je verbaast je toch nog weer iedere keer weer waar sommige kinderen het laten. Maar het is altijd weer zo iets moois om zovele monden te mogen voeden. Het heeft voor me gevoel altijd iets weg van de wonderbaarlijke spijziging, maar alleen gaan onze pannen schoon leeg, en houden we zelden wat over. Maar heel dankbaar om te doen.

Huiswerkbegeleidingsproject: Moederdag
 
Dit keer een paar fotos van kinderen die met moederdag  een gedichtje opzeiden op hun eigen school. Maar wat was er. Inci hoorde dat er moederdagfeest was op school van de kinderen en vroeg aan een jochie of hij ook een versje op zou zeggen.Nee zei hij, mijn moeder komt toch niet. Nou zei Inci toen; dan komen wij toch naar je luisteren. Nou toen heeft hij ook een versje aan de juf gevraagd en uit zijn hoofd geleerd, samen met nog 2 kinderen. Op de dag zelf hebben we schonen kleren uitgezocht in de romniloods, de kinderen hun haren gewassen  en gekamd en netjes aangekleed  voor het feest. Man wat waren ze trots op die extra aandacht die ze zo kregen. En toen ze schoon waren gingen Inci en Abi met ze naar school. En daar hebben ze te midden van de andere kinderen hun versje trots opgezegd. Zo mooi om te horen na afloop hoe blij ze waren dat ze er bij hoorden. Als waardering kregen inci en abi het moederdag-kadootje  wat eigenlijk voor hun moeder bestemd was van de kids.
Nog 2 weken en dan is het hier al vakantie. 3 maanden lang. Van 11 juni tot 15 september..
 

Kinderdag 1 Juni
In Roemenië vieren ze op 1 juni altijd kinderdag. Dan worden de kinderen in het zonnetje gezet.Maar omdat Andras al weg zou gaan van school, i.v.m een reis, besloten we met de kinderen van het huiswerkproject al kinderdag te vieren. En dat deden we afgelopen vrijdag op 28 mei.
We begonnen eerst de dag met gebed en bijbellezen, en daarna hadden we allemaal spelletjes bedacht om een gezellige middag met elkaar te hebben.
Geblinddoekt snoepje happen, zaklopen, snoepje happen in bak met water, en geblinddoekt ballon prikken vanuit een kruiwagen. En binnen nog een dierennamen-spel. En tussendoor steeds wat drinken en iets lekkers.

We hadden echt heel veel lol, heel mooi weer en kunnen terug kijken op een hele mooie KINDERDAG.

 
Levensmiddelenpakket uitdelen:
1x per maand verzorgen we steeds voor een aantal weduwvrouwtjes een levensmiddelenpakket. We zorgen dat de meeste gangbare dingen die men hier in de keuken gebruikt er in zitten. Het is een hulp in de nood die men zo heeft.