Brand... !!!

BRAND TEGENOVER HET KAMAV TUT HUIS....

Wat kan opeens je dag anders verlopen. Abi en ik zaten dingen te kopiëren in het kantoortje van het Kamav tut huis, en we hadden net 5 minuten de luiken open, toen we opeens de familie met hun kid’s uit het huisje tegenover het Kamav tut huiszagen rennen. in paniek.
BRAND TEGENOVER HET KAMAV TUT HUIS....


Wat kan opeens je dag anders verlopen. Abi en ik zaten dingen te kopiëren in het kantoortje van het Kamav tut huis, en we hadden net 5 minuten de luiken open, toen we opeens de familie met hun kid’s uit het huisje tegenover het Kamav tut huiszagen rennen. in paniek. nu dachten we samen eigenlijk gelijk aan dat er misschien een slang in huis was, maar nee dit was menens. want toen abi en ik besloten te gaan kijken wat er aan de hand was en de voordeur van het Kamav tut huis uitkwamen, zagen we al de rook uit het huisje komen. en toen wisten we dat het menens was. maar dat het zover zou gaan , dat hadden we nooit gedacht. ik riep gelijk Rene die in de romniloods ernaast net kaarsen aan het pakken was voor andere mensen. toen die zag wat er aan de hand was pakte hij nog 2 brandblussers en rende ermee naar het huisje. maar ook dat mocht niet meer helpen. het ging opeens te hard. de vlammen sloegen al uit het dak. we hebben toen gauw 112 gebeld en dit keer waren ze er heel snel. René die ook al met de auto wegreed om de brandweer al te waarschuwen dat het echt menens was kwam de brandweer al tegen. met 5 minuten waren ze er, maar ook hun hulp kon niet verhinderen dat het huisje aan de achterkant vooral uitbrandde.De voorkamer heeft erge rook en roetschade opgelopen, maar is nog wel te redden geweest. toch is de chaos groot hoor. alles is natuurlijk nat, en onder de roet, en de achterkant zal opnieuw aangebouwd moeten worden. er wonen in dit huisje 3 jonge gezinnen. de moeder is sinds een paar maanden in een ander huisje getrokken. doordat er zoveel woonden kwamen er spanningen onderling. de 3 jonge gezinnen hebben allen een eigen kamertje. het is echt zo jammer. het huis is een paar jaar geleden met hulp va een familie uit NL opgeknapt, en nu dit. En ze waren juist zo goed op weg om van dit huis een leuk huisje te maken, met zelfs een leuke tuin erom.
de oorzaak volgens de brandweer was dat een van de jonge vrouwen de kachel verkeerd aanmaakte en zodoende de tv die er naast stond ontplofte e.d.


De overblijfselen van een bed in de achterkamer......En hier de voorkamer

Toen de brandweer weg was hebben we de familieleden aangeboden dat ze in de grote zaal va het Kamav tut huis mochten slapen, en daar maakte ze graag gebruik van. we hebben toen gauw matrassen en beddengoed thuis gehaald en wat eten gekocht voor de familie, en hebben de zaal omgetoverd tot kampeerzaal. we zijn blij dat we ze zo even kunnen helpen. morgen kijken we verder hoe groot de schade echt is, omdat het al donker werd en we niet echt goed meer konden kijken.
toevallig had ik mijn fototoestel bij me voor een andere reden, maar we konden zo toch nog even gauw een paar foto’s maken. en achteraf goed ook voor de mannen die aan het werk waren en thuis kwamen bij een uitgebrand huis. zo konden we hen even laten zien hoe het was.

U begrijpt misschien wel dat we via deze weg gelijk ook uw aandacht willen vragen om hulp voor deze famiie. Zodat we misschien met zijn allen hun kunnen helpen het achterhuis weer op te kunnen bouwen en de voorkamer te renoveren. de winter komt eraan en het zou zo mooi zijn als deze 3 jonge gezinnen dan weer onderdak zouden hebben. iedere gift is van harte welkom.

HELPT U MEE????
Uw gift kan overgemaakt worden ten name van:
Rabobank Kockengen
T.n.v Stichting Goud+ Project Salard&Brand : Fam Varga
Rekeningnummer: 33.28.333.48