Dopen

Het is al weer 2 maanden geleden dat we schreven over het werk wat hier mag gebeuren. dit komt ook omdat er de grote vakantie was hier en er verschillende dingen toen ook even niet waren. Maar nu zijn we sinds half september weer volop bezig. We zullen straks weer wat nieuwe fotos laten zien van alle dingen hier. Maar we willen eigenlijk beginnen met het laats te nieuws.
Het is al weer 2 maanden geleden dat we schreven over het werk wat hier mag gebeuren. dit komt ook omdat er de grote vakantie was hier en er verschillende dingen toen ook even niet waren. Maar nu zijn we sinds half september weer volop bezig. We zullen straks weer wat nieuwe fotos laten zien van alle dingen hier. Maar we willen eigenlijk beginnen met het laats te nieuws.

Evangelisatie week met als afsluiting Dopen:Meestal is er alleen in de winter een evangelisatieweek in de zigeunerkerk. in die week komt er dan iedere avond een andere spreker het evangelie vertellen. `in deze week komen er dan veel mensen die je anders niet zo vaak ziet. Het is net even wat anders dan normaal, en bij vele trekt dat. En we mogen zien dat god bezig is onder de zigeuners hier. God raakt mensen aan. en het verlangen kwam dan ook om nog een evangelisatieweek te houden maar dan in het zigeunerdorp zelf. En omdat er al een doopdienst gepland stond, was het mooi om deze week daarvoor te houden. Deze week ging uit van de zigeuner en hongaarse baptistenkerk. men had een grote tent gehuurd en die in het zigeunerdorp gezet. Daar was van maandag-vrijdagavond iedere keer het evangelie te horen voor het hele zigeunerdorp. vanwege het verhuur van de tent in het weekend waren de laatste 2 avonden in het cultuurhuis. Maar o wat was het mooi om te zien hoe God de mensen aanraakte door de zang en woorden heen.

De zigeunerkerk uit Oradea verzorgde iedere avond de muziek en begeleiding, en dat was heel mooi. tijdens de diensten werden iedere avond ook getuigenissen gegeven van andere zigeunervrouwen of mannen die hun leven al aan Jezus hebben gegeven. en dat raakte ook zo. Iedere avond konden de mensen Gods liefde voor hen proeven en zien dat we een levende God hebben die ook al door andere heen heb gewerkt., en er waren er dan ook vele die hun hand opstaken bij de vraag of ze willen kiezen voor een omkeer in hun leven. van groot tot klein. zoiets als deze wek, hadden we nog nooit meegemaakt. God raakte mensenharten zo mooi aan. Kinderen ook. op het huiswerkprogramma kwamen ze ook met de vraag weer van; mogen wij ons ook bekeren Abi?? Natuurlijk was ons antwoord. het is voor groot en klein. nou en vele kinderen stonden er ook. God ziet hun hart.het was ook zo mooi dat de zigeunerdominee dat ook aanhaalde naar de kinderen toe. op zaterdag en zondag was het dus in het cultuurhuis. mensen moeste daarvoor natuurlijk nu wel iets verder komen dan alleen hun huis uit en de tent in. maar ook daar was het goed bevolkt. het hoogtepunt daar was natuurlijk de doop van 4 mensen die ja wilden zeggen.

3 uit Salard en 1 zigeunervrouw uit een buurdorp. ook zij gaven hun getuigenis in een hele mooie dienst. 2 van hen zijn hele jonge jongens die Gods liefde geproefd hebben in een andere evangelisatieweek dit jaar. en ze zijn vol vuur naar andere toe. zo mooi om te zien wat God aan het doen is hier. Na de dienst werd er gebeden met iedereen die die week zijn hand heb opgestoken. en het was zo mooi om te zien dat er wel meer dan 30 daar vooraan stonden. en ik wil jullie allemaal ook vragen om te gaan bidden voor deze mensen/kinderen. dat ze vol mogen houden in hun leven. vaak groeien wij op in een veilig warm en christelijk gezin. maar hier staan mensen e kinderen die straks weer terug komen in een gezin waarin zij vaak alleen staan en het soms heel moeilijk is om vol te houden.als we rondom hen met gebed staan heeft dat kracht. en dat hebben zij zo nodig. Bid u mee.