Nieuw jaar! Nieuwe dingen...

Zoals de titel het al zegt is er net een nieuw school jaar begonnen, en dan begint natuurlijk de school maar ook de programma’s weer die we houden met de jeugd.
Nieuw jaar! Nieuwe dingen...

We willen eens een stukje schrijven voor op de site, zover we weten hebben wij dat nog nooit gedaan dus wordt dat hoog tijd!!

Zoals de titel het al zegt is er net een nieuw school jaar begonnen, en dan begint natuurlijk de school maar ook de programma’s weer die we houden met de jeugd.

12 September begonnen hier alle scholen weer, veel kinderen zijn over gegaan naar andere klassen wat voor sommigen heel anders is, omdat ze dan het systeem krijgen van het Nederlandse voortgezet onderwijs, dus bij elk vak een ander leraar of lerares.
Voordat ze naar school gingen hebben de kinderen die vorig jaar naar school kwamen en de kinderen die voor het eerst naar school gingen een schooltas gekregen met pennen en en wat schriften en andere benodigde dingen die ze nodig hebben op school(zie foto’s)


Dit jaar zijn er weer meer kinderen dan vorig jaar in het schoolproject, en nog steeds komen er kinderen en ouders of we hun kinderen ook kunnen helpen, maar het lokaal zit helemaal vol en meer kunnen er eigenlijk niet meer bij, in ieder geval Abi en Andras kunnen er meer niet aan.
Maar de kinderen vinden het echt leuk om te komen, en we hopen dan ook dat ze dit jaar nog veel mogen leren en dat ze nog veel schik mogen hebben op school.

Ook de kleuterschool is maandag weer begonnen met 12 a 13 kinderen, Inci en Kati doen dit, we dachten eerst dat er bijna geen kind zou komen maar gelukkig kwamen er toch een best wel wat kinderen hierheen,dit is ook een heel mooi project, omdat de kinderen hier voordat ze naar de grote school gaan de meeste dingen bijgebracht worden zoals een pen vasthouden binnen de lijntjes kleuren, want er zijn heel veel kinderen hier op school die nooit naar de kleuterschool zijn geweest, en voor hen is het heel moeilijk om vooral het eerste jaar mee te komen op school, waardoor ze een grote achterstand op lopen.
Daarvoor proberen we kinderen aan te moedigen om toch naar de kleuterschool te gaan, we willen ze niet dwingen, maar alleen aanmoedigen.
De gewone(staats) kleuterschool is niet verplicht op dit moment om te volgen, maar kost wel wat geld, en soms hebben mensen dat gewoon niet, of hebben het er niet voor over om te geven.

Ook willen we weer beginnen met het bezoeken van mensen, om ze te leren kennen, en om over het geloof te praten, en om ze uit te nodigen om als de tijd rijp is een evangelisatie avond te houden, hiervoor moeten ook wij klaar zijn vind ik ook al nodigen wij waarschijnlijk wel een muziekgroep uit en nog een spreker, wijzelf zullen zeker ook spreken, en we hopen dit dan ook snel een keer te kunnen organiseren.

Verder hebben we jeugdavonden een keer in de twee weken en hier komt vaak een leuk klein groepje, af en toe kijken we een film soms doen we spelletjes, en zingen en praten vaak wat over het geloof, alleen jammer dat ze soms zo serieus kunnen zijn... maar ik zal zelf ook niet beter geweest zijn toen we naar club gingen van de kerk in Voorthuizen... dat was ook meestal lol trappen en voor de gezelligheid...
Maar we hopen en bidden dat we ze kunnen bereiken, want elk zaadje dat je plant is er een! en je hoeft niet altijd zelf de oogst mee te maken!

Verder ben ik(Domien) druk bezig geweest met het land achter het kamav tut huis, daar stonden allemaal bosjes en er lagen zeker 20 grote zakken vuilnis wat opgeraapt moest worden, dus daar zijn we wel een poosje mee bezig geweest.

Het ziet er in ieder geval heel mooi uit, alhoewel ik er eigenlijk nog een keer over heen moet om glas te rapen, ik weet niet of hier een glasfabriek heeft gestaan maar wat een glas ligt er daar in het land nog steeds. ik denk dat dat nog wel twee a drie vuilniszakken kunnen worden met alleen maar glas scherven...

Ook ben ik alles aan het klaar maken voor de winter wat nog veel werk is...(nieuwe stelling in de loods)

Zo moet buiten nog veel troep opgeruimd worden, anders verdwijnt het onder de sneeuw.
Ook in het kamav tut huis moeten nog een paar dingen gedaan worden zo moeten nog een paar radiators en koppelingen verbouwd worden, en moet er isolatie op het plafon van het Kamav tut huis, want vorige winter als de kachel aan stond en er lag sneeuw op het dak in een ochtend was de sneeuw we van het dak, dus de isolatie waarde was 0 van het plafon... maar hopelijk is de winter hier nog niet zo snel!!

Nou dit was het op dit moment wel, we willen graag wat vaker een update geven op de site en hopen hieraan te werken!

In ieder geval heel hartelijk bedankt voor de gebeden en de steun die jullie geven!

Groet,
Inci, Abi, Kati, Andras, Ica en Domien