free web stats

Hoe gaat het met Pa

Hier dan even een verslagje van de afgelopen dagen. want sinds dat we gisteren het nieuws van mijn vader op de site zetten, is er al weer heel wat informatie heen ene weer gebeld, gesmst, en gemaild tussen mij en de familie.
Hallo,

Hier dan even een verslagje van de afgelopen dagen. want sinds dat we gisteren het nieuws van mijn vader op de site zetten, is er al weer heel wat informatie heen en weer gebeld, gesmst, en gemaild tussen mij en de familie.
En sinds het einde van de middag weten we weer wat meer. Want nadat mijn vader nog weer een scan en een longfoto had gehad vandaag, hoorde we toch opeens vandaag dat Mijn ouders en broers en zussen de zaalarts zouden gaan spreken. Dit nog na aanleiding van de MRIscan van gisteren. Daar had men al de uitslag van en dat wilde de dokter toch alvast delen met ons als familie.
en wat blijkt nu?
Pa heeft in zijn linker helft van zijn hersenen toch echt een tumor zitten en veel vocht. Dat vocht en die tumor is ook mede de oorzaak dat hij zo raar praat. Dat drukt tegen de spraakzenuw aan daar. Want vanaf zodagavond tot vanmorgen toe werd zijn spraak alleen maar slechter in plaats van beter. Hij gebruikt een opschrijfboekje om op te schrijven wat hij wil zeggen. en zelfs dat lukte soms niet zoals hij zou willen. Een hele moeilijke situatie voor hem natuurlijk, want hij kan zich heel moeilijk uiten. Bijv; pa houd niet zo van thee, maar dit wist het verplegend personeel niet natuurlijk. dus ze hadden hem heerlijk thee gegeven. totdat herma zag dat pa thee had gekregen en vroeg of hij dat wel wilde. nu eigenlijk niet, maar ja hij kon het niet zeggen tegen het personeel. Toen heeft herma even overlegd met het personeel en gezegd dat pa liever koffie heeft dan thee. nu weten ze het. maar wat kan je je dan onmachtig voelen he. je niet kunnen uiten.
De dokter was zeer verrast toen bleek dat alle kinderen bij de uitslag wilde zijn van pa. Dat maakte ze niet vaak mee. Maar oke, ze kregen dus te horen dat het dus fout zat in pa zijn hoofd en dat het ook zeer waarschijnlijk kwaadaardig is omdat het er grillig uitziet. men is nu begonnen om voor 2 dagen een bepaald medicijn uit te proberen dat vocht afscheid uit de hersenen. En dat, dat werkt bleek vanmiddag wel bij het bezoekuur toen de familie pa toch iets helderder aantrof dan gisteren. iets meer kon praten en zelfs wat zinnetjes maakte. het werkt dus.
Maar verder dan dit konden ze ook nog niet veel info geven, want men wil eerst verder nog de uitslagen van de andere scan en foto afwachten. en als dat lukt dan wilde ze dat proberen te doen morgen met de neuroloog die dan komt vanuit Utrecht daar, en anders is dat pas maandag. nu ik hoop dat het morgen kan hoor. we willen toch graag weten hoe of wat men denkt te kunnen doen aan pa eventueel. Het is dus nog steeds spannend voor ons als familie. oke, we weten dat er nu een tumor zit. maar hoe of wat verder nu, daar is nog weinig van te zeggen.
En ja, wat zouden we nu weer even graag om het hoekje willen kijken, maar dat gaat gewoon niet. We willen ook eerst eens afwachten wat de dokters onderling bespreken. soms is dat best moeilijk, maar sinds vanmiddag mag ik eigenlijk een hele fijne rust ervaren. heel tegenstrijdig voor mijn gevoel soms, maar wel iets waar ik dankbaar voor ben. ik denk dat dit is; je op gebed gedragen weten. want dat er gebeden word weten we, en daar zij we zeer dankbaar voor. en ik wil u vragen door te gaan met uw gebed voor pa en ma en de familie er omheen en voor ons hier.
Nu dit was het even voor nu. Als ik weer wat meer weet dan zal ik weer schrijven.
dank u wel voor al het medeleven. dat doet gewoon heel goed.