free web stats

VEE VOOR ROEMENIE PROJECT....BIGGETJES UITDELEN

BIGGETJES UITDELEN BIJ DE SPONSORGEZINNEN

hadden we een poosje geleden een kippen-projectje, nu mogen we verder gaan met een varkensprojectje.
Dit dankzij het CLUSIUS COLLEGE in Alkmaar.
Leerlingen van die school hebben verschillende mini-ondernemingen gemaakt voor een bepaalde tijd. En met de winst van die ondernemingen willen ze hier in Salard onder arme gezinnen vee geven, zodat de gezinnen daarmee geholpen worden in hun levensonderhoud. 10 % van het vee moet aan het einde wel weggeven worden aan iemand anders.

BIGGETJES UITDELEN BIJ DE SPONSORGEZINNEN

hadden we een poosje geleden een kippen-projectje, nu mogen we verder gaan met een varkensprojectje.
Dit dankzij het CLUSIUS COLLEGE in Alkmaar.
Leerlingen van die school hebben verschillende mini-ondernemingen gemaakt voor een bepaalde tijd. En met de winst van die ondernemingen willen ze hier in Salard onder arme gezinnen vee geven, zodat de gezinnen daarmee geholpen worden in hun levensonderhoud. 10 % van het vee moet aan het einde wel weggeven worden aan iemand anders. Deze mensen mogen de sponsorgezinnen wel zelf uitkiezen.
En zo gebeurt het dat ik opeens weer op biggetjesjacht was met de meiden. We vonden ze bij een biggenfarm hier in het buurdorp.
we bestelden 6 biggen en die zouden maandagsmorgens bezorgd gaan worden. Inci en Abi gingen mee met ophalen en uitdelen. ik had andere dingen te doen.

Zijn ze niet lief........... 6 biggetjes werden hier uit gehaald en in de kist gestopt, klaar voor vervoer. We hebben drie sponsorgezinnen en ieder gezin krijgt 2 biggetjes, En daarbij dan al het voer e.d wat ze nodig hebben voor de juiste grote.


Ik weet niet hoe dit gaat in NL, maar hier pakken ze gewoon de biggen bij de poten beet en hopsakee ze worden in de hokken gedaan.


Hier komt Miss Piggy aan bij fam Szabo. Hier de andere 2 voor Fam Varga....

Hier zijn we even vitaminen aan het afwegen voor de biggen. Deze halen we in grootverpakking in Oradea en moesten we even in 3 porties verdelen. Daarna zijn we bij dit mannetje de mais gaan halen. Deze man heeft doordat die ziek is geweest nog veel mais over, omdat hij er niet mee naar de markt kon, en daar mogen we nu iedere maand gaan halen. Zo heeft dit mannetje toch ook nog in de winter inkomen uit zijn mais. Hij was er blij mee, en wij ook.


En hier brengen we het voer en leggen we even uit aan Irene hoeveel ze van het voer moet gaan geven aan de varkens.
Het is allemaal voor het eerst dat ik iets met varkens doe, en heb daarbij echt de info van de kenners nodig hoor. Maar het is ook wel weer een heel leuk project. En vooral als je ziet wat de leerlingen van het Clusius College er allemaal voor hebben gedaan en nog doen. want dit project gaat door. ook het nieuwe schooljaar gaan andere leerlingen verder met dit project. Maar meer daarover nog in een vervolg op dit. Deze fotos stonden al een poos klaar, maar door de drukte en het een poos geen internet hebben, lukte het maar niet om iets op de site te zetten. er komt dus nog een vervolg op het biggetjesverhaal.