free web stats

EVEN EEN KIJKJE IN ONS PRIVE-LEVENTJE VAN AFGELOPEN MAAND...


tja, ik was even de foto' s van de afgelopen tijd aan het bekijken en toen zag ik eigenlijk best wel hele leuke foto' s van ons als gezin. en dacht ik, die doe ik ook eens op internet. want zo vaak gebeurd dat eigenlijk niet.
ze zijn van de maand december tot nu toe.WAT OUDERE EN NIEUWERE KIEKJES......

tja, ik was even de foto' s van de afgelopen tijd aan het bekijken en toen zag ik eigenlijk best wel hele leuke foto' s van ons als gezin. en dacht ik, die doe ik ook eens op internet. want zo vaak gebeurd dat eigenlijk niet.
ze zijn van de maand december tot nu toe.


ZWEMDIPLOMA VOOR NATHAN EN ABI.....

Supertrots zijn ze. ze hebben hun A diploma gehaald. Dankzij goeie vrienden konden Nathan en Abi zwemles gaan volgen. iedere week waren ze 2x in het zwembad in Oradea te vinden en leerden ze zwemmen in een sneltreinvaart. het gaat hier wel wat anders dan in Nederland. in 12 lessen zorgen ze er voor dat de kinderen de eerste zwemvaardigheden onder de knie krijgen. en dat doen ze snel hoor. soms denk je, nu al dit of dat doen...maar het gaat. het is echt het roemeense stampwerk. ook hier bij zwemles.

SINTERKLAAS VIEREN.....

we hadden het eigenlijk nog nooit gedaan sinds we hier wonen, maar opeens was er het verlangen om weer eens echt op zijn Hollands sinterklaas te vieren. cadeautje, gedicht en surprise. we waren een keer allemaal bij elkaar en hebben lootjes getrokken. we spraken af gewoon een klein cadeautje te kopen voor 5 euro en daarom heen de surprise. het hoeft niet duur te wezen om het gewoon gezellig te hebben met elkaar. en dat ervaarden we ook met zijn allen.wat mochten we een mooie avond hebben als gezin.


We hadden een washandje gepakt daar de namen in gedaan en zo omstebeurt trokken we er een naam uit.
nu Rene mocht de spits afbijten. Nathan had zijn vader getrokken, maar ma mocht helpen bij het kopen en suprise maken. daar Rene heel veel voor een stoplicht staat in Oradea maakte we er een voor hem thuis ook. Maar dan meer gericht op zijn drukke leventje.
een agenda en scheercreme was de buit voor Rene.Dan was de volgende marjon. Zij kreeg van de Sint een mooi fotoalbum en broche en armbandje.
omdat ze een groot hart heeft voor de mensen hier en haar geloof in alles doorspeelt maakte
sint voor haar een combinatie hart/ kruis.

De volgende is ........NATHAN..

Sint Abi had Nathan getrokken en had een mooi Hongaars vers voor hem gemaakt die ze hem ook zelf voorlas. Abi had zo nog nooit sinterklaas gevierd, en ze vond het wel leuk. En nathan werd lekker verwend met een grote auto en aanhanger..

DOMIEN met zijn Snack-express

En ja toen kwam Domien. Rene had hem getrokken, maar ik mocht ook voor hem bezig zijjn. Omdat Domien al genoot van de surprise die hij ging maken voor degene die hij had, besloot ik het hem ook maar niet te makkelijk te maken. een 2 pagina-volle zang-gedicht werd er gemaakt, met ieder couplet op een andere wijs. zo had hij ook wat te doen.
qua surprise maakten we een combinatie kinderwagen. Daar hij druk bezig is met het opknappen van een snackwagen en daarmee echte frikadellen en kroketten wil gaan verkopen straks maakten we een bitterballen-wagen. waarin aankomende " Kareltje" alvast lag. Die lag bovenop zijn kado: een lekkere doucheschuim/deo-set en een reep chocola.

INCI:

Ja nu moest ze er wel aan geloven. een gedicht in het Hollands. het was even sputteren, maar toen zwichtte ze toch voor ons allen. en nou het ging perfect hoor het voorlezen van het gedicht. Goed gedaan Inci...
Daarna kwam de taak voor haar om de doos te openen en de inhoud te gaan bekijken. Nu de inhoud viel gelijk in de smaak.maar ja daarmee was ze er niet hoor.

een zwangere Inci moest een zwangere ijsbeer een keizersnee geven.en dat ging met precisie hoor. En de operatie bracht een mooi cadeautje tevoorschijn voor haar. een heel mooi fotolijstje.

CLARA:
En ja toen was ik aan de beurt. ik werd verblijd met een formaat vlag die ik nog nooit in mijn handen had gehad. geef mij toch maar het normale formaat aanbidding`s vlag hoor. maar mooi was die wel.

Mijn ventje helpt even om de vlag duidelijk te kunnen lezen. de tekst was in het Hollands en het Hongaars. en 1 cadeautje zat verstopt in de regenpijp. een sleutelhanger met mijn naam.

het andere cadeautje durfde ze er toch niet ion te doen. en gelijk hadden ze.daar mijn voorraad vazen echt uitgedund is tot bijna niets meer, was ik heel blij met dit mooie nieuwe vaasje. en precies mijn kleur.

En ja.... toen kwam arme ABIGAIL:

De hele week zat Domien al te stoken in huis van: o degene die ik heb getrokken die gaat het moeilijk krijgen hoor. nou ja dan weet je dat dat niet veel goeds beloofd. en Rene zei ook al in huis, nu ik weet wie hij heeft, omdat de surprise bij de schuur werd gemaakt, dat beloofd niet veel goeds. maar op het laatste moment heeft die het toch nog mild gehouden. al is het wel een surprise die alleen Domien kan verzinnen.

Abi hield echt haar hart vast toen ze door had dat domien haar dus had getrokken. en ook zij moest er aan geloven om een gedicht in het hollands voor te lezen. maar ook zij hoor gaat dat perfect af. en ja daarna begon voor haar het geknoei. letterlijk en figuurlijk.

toen ze eenmaal de bovenkant er af had zag ze de heerlijke brij die Domien voor haar had gemaakt. het was van alles door elkaar gerommeld, en ja daar zat natuurlijk het cadeautje in. dus er zat niets anders op dan te gaan graaien in die smurrie.maar Abi laat zich niet gauw vangen, dus ze ging er voor hoor. en met resultaat.

een hele mooie grote riem waar ze heel wijs mee was.

FONDUETJE NA:
en als afsluiting hadden we met elkaar gewoon een heerlijk simpel fondeutje. dat was een hele poos geleden dat we dat gedaan hadden. en dat was goed en heel lekker.

het was goed om zo samen als gezin een te zijn. al hadden we natuurlijk graag Erwin er nog bijgehad. maar ja dat ging niet.


Maar ja, sommige mensen blijven trek houden he. maar wel een gezonde trek.


jaha.. we hoorden het pas nog van iemand dat het echt waar is, dat je van een kus zwanger word. dus ja wat u nu ziet kan uit dat voorgaande ontstaan zijn.
Nee hoor. we waren hier even op kraambezoek bij baby Szolti en gingen even op de foto met die baby. en het was daar dat ik inci gelijk zag veranderen in een echt moedertje. een en al dikke glimlach kwam er over haar. ja dit was wat haar straks ook zal wachten. en ja ook ikzelf ging er even voor.. wat heerlijk he, zo'n klein wondertje in je armen te mogen hebben. dat was een tijd geleden. maar het voelde zo goed.
als alles goed mag gaan zal Inci rond volgende week donderdag uitgerekend zijn. een spannende tijd breekt er voor hen en ons aan. hoe dichter bij de datum, des te meer het naar je toe gaat komen dat we opa en oma gaan worden. het is iets heel speciaals hoor. we hopen dat alles goed mag gaan.

NATHAN EEN DAGJE MET ZIJN VADRE EN BROER OP STAP...


Net voor de kerst moesten er nog weer een partij aardappelen ingekocht worden om te verkopen bij de schuur. en Nathan mocht mee met Rene en Domien. nu dat vond die wel mooi. Rene zei al dat een hele mooie streek was. en de foto' s zeggen ook genoeg. ze hadden echt een dagje uit zo. en stopte af en toe om mooie plaatsjes te schieten.

onze boskabouter: NATHAN...


GEWOON WAT THUIS-PLAATJES


zeg Hallo: ik ben wakker. En wij blijven wakker bij een echt BAKJE LEKKERE KOFFIE.....


ER IS ER 1 JARIG: DOMIEN....

Ja 22 december was het dat Domien 20 jaar werd. we hadden die dag net met zijn allen pakketten rondgebracht in Salard. Maar na het avondeten zijn we met zijn allen toch nog even naar Domiens huisje gegaan om zijn verjaardag te vieren. op foto 1 krijgt hij van marjon een lekkere grote pot Nutella. Zijn lievelings broodbeleg. OOk inci' s moeder. Kati. kwam feliciteren. En Jolain en otto met hun dochtertje waren er ook nadat we bij hen de maaltijd hadden gedaan.

Appeltaart en kwarktaart graag waren de wensen van meneer toen we vroegen om de keuze taart die ik moest maken. nu hij kreeg ze. Alleen had Inci geen kaarsje van 20 jaar kunnen vinden. maar had ze nog wel de kaarsjes van verleden jaar. dus werden die in de taart gestoken, plus een ander kaarsje ernaast maakte toch dat ie op 20 kwam.en hier mag hij ze ook nog uitblazen. wat hem nog lukte ook.

1e KERSTDAG in Spinus.

Met kerst hadden we afgesproken dat we om 5 uur bij klaas en corrie zouden zijn voor gourmet en steengril. en dat was goed ondanks alles. want zelf had ik eigenlijk heel geen zin in deze kerstdagen. eigenlijk de hele maad december was voor mij iets wat ik wilde dat gauw voorbij was. want wat kwam pa zijn overlijden deze maand erg over me heen. wat ik in de maanden hiervoor heel niet zo erg had gevoeld, kwam in deze maand naar buiten.van mij hoefde het echt niet al die dagen en drukte.maar ja je doet toch mee he. ons leven gaat door.
het was dan ook dat ik smorgens opeens op een cd het liedje hoorde dat we bij pa's graf hebben gezongen toen iedereen weg was en me weer raakte.

God zal met ons zijn.
De God van Israel.
God zal met ons zijn.
De God van Israel.

Het gaf me echt troost. want ja...God zal met ons zijn. hoe we ons ook voelen, in wat voor situaties we ook zijn, God is daarbij. en ja wat wil je nog meer he. en smiddags besloot ik samen met Marjon dat we van dit gedichtje een kaartje maken en aan een kaarsje hangen. en dat bij de borden leggen zodat iedereen dit mag weten. en zo deden we het. maar na de maaltijd vroeg men of we niet iets hadden om te delen met elkaar. ik legde toen het hoe en waarom uit van dat kaarsje bij je bord. en na de uitleg zei klaas opeens ; omdat jij down ben nou en niet veel licht in je voel willen wij jou toch verlichten. en wel zo; jij steekt je 1e kaarsje aan, laat een beetj e kaarsvet op het bord lopen. dan komt een ander met zijn kaarsje en die steekt hem bij mij aan, en doet precies hetzelfde. Zo mag jij misschien gaan voelen dat je in deze periode niet alleen bent. Nou en dat gebeurde hoor. wat was dit een mooi gebaar. het deed me echt goed. en gaf dit mooie resultaat.

God zal met ons zijn.in alle tijden.

OLIEBOLLEN EN APPELFLAPPEN..........OUDJAARSDAG........

ZELFGEBAKKEN....


MARJON .....DIVERS

Ja petje af hoor voor Marjon. met de winter nog in een caravan verblijven. maar het gaat nog steeds. met een elektrische deken en kacheltje lukt het nog. Toch nu bij - 16 heeft ze gekozen voor even binnen slapen op de bovenste helft van Nathans stapelbed. Alleen Nathan had zoiets van. nou dan ga ik op de bank.

En met sneeuw rondom huis en dorp krijg je gewoon hele mooie plaatjes.

WATERPOKKEN:

op 1 januari liet Nathan ons opeens de eerste pokken zien op zijn arm en buik. het heerste al heel erg in dorp, en Nathans vrienden waren al aan de beurt geweest. toen vond hij dat wel interessant en wilde ook wel ' humleus ' worden. waterpokken dus. maar o hij heeft het geweten. wat zat hij eronder. en ook met goeie koorts erbij. nee, hij vond het toch niet zo leuk als dat hij had gedacht. zijn buik, rug, benen, hoofd, gezicht...alles zat eronder. en niet een kleien beetje ook. we hebben wat moeten smeren bij hem met de menthol-vloeistof. hij zag er helemaal wit van. gelukkig is het nu weer op zijn retour aan het gaan. maar pukkelvrij zal nog wel een poos duren.

Dinsdagmiddag 4 uur: marjon en ik gaan God aanbidden in het Kamav-tut-huis.


hier gaan we er in. en dan mogen we altijd een goede tijd hebben. We beginnen met gebed saampjes. zetten daarna een cd aan en gaan samen vlaggen en aanbidden, tijd nemen voor onze God. en wat mag dat goed wezen in alle drukte die we vaak hebben. we ervaren beide dat het ons opbouwt. het eerste half uurtje doen we vaak de deur even op slot. maar daarna doen we hem weer open en laten we over ons heen komen wat God voor ons heeft. en heel vaak komt er wel 1 of 2 kinderen binnen lopen. die horen de muziek en komen binnen kijken. we laten ze dan vaak meedoen. iets wat ze prachtig vinden. zo afgelopen week. maar toen hadden we opeens 12 kinderen binnen.eerst was het best heel rumoerig,maar daarna mochten we met zijn allen een heel mooie tijd hebben. we mochten met de kinderen lachen, praten en bidden. op deze middagen geeft het vaak net dat iets speciaals dat je niet krijgt als je kinderclub draait. dan heb je geen individueel contact. en zo wel. we hebben al veel mooie momenten mee gemaakt.

maar hoe het nu gaat lopen weet ik nog niet. a.s zondagavond vertrek ik met Marjon naar Boekarest met de trein, waar we maandags om 7 uur aankomen. ik ben namelijk doorgestuurd met mijn schouderprobleem naar Boekarest. want hier in Oradea kunnen ze niet doen wat ze daar kunnen doen . een operatie blijft nu nog over. maar die kunnen maar op 2 plekken in Roemenie en alletwee zijn die in Boekarest. ik word nu in het universiteit`s ziekenhuis verwacht tussen 9-12, en dan gaat de dokter daar het bekijken. blijkt dat ook hij vind dat een operatie nodig is, dan word het dinsdagmorgen opereren. spannend dus. dan moet ik 24 uur in het ziekenhuis verblijven. en als alles goed gaat mag ik weer naar huis. waar ik dan nog een poos rustig aan zal moeten doen.
wilt u bidden voor dit. dat we een goede reis mogen hebben, en ik de rust mag ervaren mocht er een operatie volgen.

nu dit was het eventjes voor nu. alles bij elkaar toch nog een heel verhaal. maar ik hoop dat u het ook leuk vond om weer eens wat van ons gezin te lezen.
hartelijke groetje`s van ons allemaal hier,