free web stats

Kindermiddag

En wat al we al weer een poosje wilde doen was een kindermiddag. (zie speciaal verslagje op site)
Omdat we gewoon een hele fijne middag hadden, en zulke mooie fotos hebben van vanmiddag wil ik gewoon eens de kindermiddag even in het zonnetje zetten en er even een keer een speciale uitvoering van maken. hierbij dus even een kort verslag, met een heleboel fotos.
En wat al we al weer een poosje wilde doen was een kindermiddag.
Omdat we gewoon een hele fijne middag hadden, en zulke mooie fotos hebben van vanmiddag wil ik gewoon eens de kindermiddag even in het zonnetje zetten en er even een keer een speciale uitvoering van maken. hierbij dus even een kort verslag, met een heleboel fotos.

het is altijd een heel fijn iets om te doen. en vandaag was het zover. We hadden pas van jannie uit kamerik een heleboel mooi knutselmateriaal en boeken over kinderclub-ideeen gehad, en daar waren we heel blij mee. en het was ook daaruit dat we een leuk idee haalden als knutseltip. We zouden met de kinderen een vlieger gaan maken. Maar omdat de meeste kinderen toch niet zo thuis zijn met een schaar hebben inci en ik vanmorgen eerst alles uit zitten knippen en de strik die op de vlieger moest met bijbeltekst nagemaakt en in het hongaars er op geschreven.
Om 14.00 zou het beginnen, maar om 13.00 zaten de eerste er al. Toch bleef het daar een beetje bij. en op een gegeven moment besloot Abigail om even naar het zigeunerdorp te lopen en de kinderen te gaan zeggen en halen. het bleek toen dat er toch moeders moeite mee hadden dat hun kinderen zo vlakbij de grote weg zouden moeten gaan lopen. Als Abi beloofde dat ze met de kinderen mee zou lopen dan mochten ze mee. nu en dat hebben we geweten. Ze kwam terug met 20 kinderen. en opeens zaten we met 30 kinderen in de tuin. omdat het prachtig weer was hadden we buiten alles al klaar gezet. We konden nu ook heel mooi gebruik maken van de tafels en stoelen die we pas ook hebben gekregen van verzorgingstehuis Zonnehoeve uit Hilversum.

we hadden alvast wat stoelen opgehaald bij de schuur en de tafels die hier al stonden in de schuur voor zolang even kleding op te sorteren hebben we naar buiten gehaald. wat een uitkomst. heel hartelijk dank voor deze mooie stoelen en tafels mensen. wat komen ze van pas.
en ja wat hebben we gedaan: eerst de middag geopend met gebed, toen lekker met elkaar heerlijk gezongen,


daarna vertelde inci het bijbelverhaal. Dit keer het hemelvaarts-verhaal, omdat het volgende week hemelvaart is. onder dat bijbelverhaal staat een bijbelvers en die laten we de kinderen een paar keer opzeggen en kijken of ze hem ook zelf uit hun hoofd kunnen opzeggen. dit is altijd heel mooi om te zien, want men wil soms niet voor elkaar onder doen en probeert hoe dan ook de tekst op te zeggen. heerlijk.
na dit zijn we begonnen aan de vlieger. toen we het voorbeeld lieten zien waren ze allemaal heel enthousiast, en na de uitleg begonnen ze echt allemaal heel ijverig te werken. we hebben ze de vlieger eerst laten kleuren en daarna hebben we de strikjes eraan geknoopt. hierbij was best wat hulp nodig, maar bij ieder tafeltje hadden we gelukkig een grote meid die hielp. en het eindresultaat mocht er wezen hoor. wat een mooie werkstukken hebben ze er van gemaakt. het was echt wonderlijk om te zien hoe geconcentreerd ze bezig waren met dit werkje.

na dit werkje was het hoog tijd voor drinken, want het was echt heel warm geworden en men had heel veel dorst. daarnaast nog een lekker koekje en de pauze was compleet.
na de pauze was het grootste gedeelte van de tijd al om. Maar hebben we nog een lekker simpel spel gedaan: Koek happen. Nu ook dit was grote pret voor iedereen. de kinderen die niet aan de beurt waren zaten rustig op hun stoel de andere te bewonderen. de kinderen werden eerst geblindoekd en daarna even in de ronde gedraaid en toen mochten ze gaan.

op zoek naar de koek. wat een pret dat we hadden met elkaar, want dit vond men prachtig hoor. sommige gingen echt een hele andere kant op dan waar het koekje hing. andere zaten er maar omheen te draaien. het was echt een feest om die kinderen zo bezig te zien.

toen dit allemaal een beetje over was hebben we nog even met zijn allen een groepsfoto gemaakt met alle kinderen en hun vlieger,

en daarna was het al weer tijd om naar huis te gaan. Bij de deur kregen ze allemaal nog twee snoep banaantjes en toen was het feest over, en zagen we een sliert van kinderen weg gaan maar ook een sliert van vliegers.